Käytämme sivustolla evästeitä (cookies) parantaaksemme käyttökokemusta.

Ole hyvä ja odota...
Ostoskorisi on tyhjä...
09.kesäkuuta 2017

Näin käytät kondomia - käyttöopas ilman ennakkoluuloja

Näin avaat pakkauksen

Kondomikääre avataan foliota varoivaisesti repäisemällä. Kääre on valmistettu siten, että se on helppo avata riippumatta siitä, mistä kohtaa repäiset. Joissakin tuotemerkeissä voi olla tarpeen löytää foliosta lovi, josta kalvo voidaan avata. Varo, ettet vahingoita käärettä terävällä kynnellä tai korulla; kondomille aiheutettu riski on tässä tapauksessa äärettömän pieni, mutta se on mainittava. Älä myöskään avaa foliota hampaillasi tai leikkaa sitä saksilla, sillä tässä on puolestaan liian suuri riski vaurioittaa kondomia.

Näin käytät kondomia

Katso tai tunnustele ensin kondomia, jotta voit olla varma, että se rullataan oikein päin. Se ei ole erityisen riskialtista, jos yrität ensin rullata kondomia väärään suuntaan ennen sen kääntämistä, mutta hyvin harvinaisissa tapauksissa ulkopuolelle saattaa kerääntyä hierman nestettä tai siemennestettä, joka saattaa sitten aiheuttaa infektioriskin. Tämä riski on äärimmäisen pieni ja milteipä olematon, mutta muista se kuitenkin.

Kondomi tulee pukea päälle ennen yhdynnän aloittamista, ja sen on oltava päällä koko yhdynnän ajan. Älä pue kondomia juuri ennen siemensyöksyä, tämä pilaa yhdyntää liikaa teille molemmille, on keinona täysin epävarma eikä myöskään suojaa infektioilta. Jotkut väittävät, että he tuntevat olonsa pienemmäksi kondomin kanssa, tämä on kuitenkin hieman kummallista, sillä ei todennäköisesti löydy ketään, joka voi havaita millimetrin sadasosan kokoisia eroja – ajattele vaikkapa kirurgia, joka suorittaa monimutkaisia leikkauksia kumihansikkailla..    

Aseta rullattu kondomi peniksen päähän ja rullaa se peniksen päälle kunnes kondomi on peniksen juuressa. Sillä onko penis täysin jäykkä tai onko esinahka alhaalla ei ole paljoakaan merkitystä, tee niin kuin on mielestäsi parhaiten ja mikä on sinulle helpointa. Ainoa tärkeä asia on se, että kondomi on päällä. Ja sanokaamme vielä kerran sen, ettei ole väliä, onko kondomin kärjessä vähän ilmaa vai ei. Se on vanha, pelottava tuottaja, jota käytettiin silloin kun kondomeiden kärjessä sijaitsevalla nestesäiliöillä oli taipumus repeämään. 

Liukuvoiteen käyttö

Jos haluat käyttää voiteluaineita, älä ala kokeilemaan niitä satunnaisia voiteita, joita teillä voi olla ennestään. Käytä yhtä niistä voiteluaineista joita tarjoamme - tarjolla on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Sitten voitte ainakin olla varmoja, ettette riko kondomia. Myös vesiliukoisten voiteiden seassa voi tulla vastaan sellaisia, jotka voivat liuottaa kumia. On tärkeää, ettet käytä väärää liukastetta, koska se voi vahingossa vahingoittaa kondomia.

Siittiöitä tappavaa voidetta voidaan käyttää sellaisten kondomien kanssa jotka tulevat liukuvoiteella varustettuna sekä ilman, mutta tämä ei ole oleellisinta raskauden ehkäisyssä.

Jos minkäänlaista lääkitystä on käytetty emättimessä tai peniksen ympärillä, kysy ensin lääkäriltäsi tai apteekista onko se vaaraton kondomin kanssa käytettynä, olipa se saatavilla reseptilääkkeenä vai ei.

Siemensyöksyn jälkeen on tärkeää, että penis vedetään nopeasti ulos, koska voi olla vaara, että siemenneste valuu kondomin reunan yli. Pidä kiinni peniksen ympärillä olevasta kondomista niin ettei kondomi luiskahda pois vedettäessä. Tee käytettyyn kondomiin solmu ja kääri se vessa- tai talouspaperiin ennen heittämistä roskakoriin tai vastaavaan. Kondomit valmistetaan puhtaasta luonnonkumista ja siksi ne eivät pitkällä tähtäimellä saastuta luontoa, koska ne lopulta hajoavat kokonaan, mutta ne eivät myöskään ihan koristele sitä ennen kuin niin tapahtuu.

Jos vahinko on sattunut

Jos kondomi rikkoutuu tai liukuu pois yhdynnän aikana, vetäydy välittömästi pois ja vältä siemensyöksy. Jos siemensyöksy on kuitenkin jo tapahtunut, mene tässä tapauksessa lääkärille tai apteekkiin mahdollisimman pian ja mieluiten jo seuraavan kahden päivän kuluessa, vaikka siittiöitä tappavaa voidetta olikin käytetty. Lääkäristä tai apteekista voit saada erityisiä ehkäisypillereitä sisältävän tablettikuurin, jonka avulla voit estää mahdollinen ei-toivottu raskaus. Apteekista voit ostaa ehkäisytabletin ilman reseptiä. Mutta älä anna tämän menetelmän korvata varsinaisen ehkäisyn käyttöä, se on ja tulee olemaan ainoastaan hätäratkaisu.

Kondomin käyttö useamman kerran

Vielä yksi yhdyntä lisää? - Pese ensin itsesi ja käytä uutta kondomia - on aivan liian riskialtista huuhdella vanha kondomi ja käyttää sitä uudelleen. Joten: Uusi yhdyntä? - Aina uusi kondomi!


Kirjoittanut:
Belugi A/S & Worlds-Best

Tilaa uutiskirjeemme ja vastaanota

Huipputarjouksia • Kilpailuja • Tapahtumatietoja • Vinkkejä ja vihjeitä seksielämään
Tietoa uusista tuotteista • Ja paljon muuta suosikki-seksikaupastasi